Caravan Centrum Zuid Nederland 25 jaar lid van BOVAG

Caravan Centrum Zuid Nederland 25 jaar lid van BOVAG

7 december 2022

Caravan Centrum Zuid Nederland in Hulst viert dit jaar wel een heel bijzonder jubileum: het caravanbedrijf is maar liefst 25 jaar aangesloten bij Bovag. Uit hoofde van Jan Pieter vd Meulen van Bovag ontvingen Marco, Marlies en Martijn Roos van Caravan Centrum Zuid Nederland een speciale oorkonde.

600_logo_bovag_rgb.jpgCaravan Centrum Zuid Nederland staat al decennialang bekend als een alom gewaardeerd bedrijf dat garant staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid en garantie. Die drie kernwaarden zijn precies waar bij Bovag aangesloten bedrijven voor staan, aldus Han ten Broeke, algemeen voorzitter van BOVAG.

Bovag (Bond Van Automobielhandelaren en Garagehouders) bestaat sinds 6 mei 1930.

In de loop der jaren sloten ook vele andere bedrijven zich aan, zoals tweewielerspecialisten, rijscholen, caravanbedrijven, wasstraten en tankstation etc.

‘Zekerheid en vertrouwen zijn voor klanten van groot belang, Caravan Centrum Zuid Nederland in Hulst biedt dat bij uitstek en is daarom al 25 jaar aangesloten bij onze vereniging.

Rinus Meijer, zelf in de 60-jaren begonnen met Meijer Caravans, is de oprichter van Caravan Centrum Zuid Nederland (1982). Hij startte eind jaren 50, begin jaren 60 met de verkoop van tenten en boten. Hier kwam al snel Kip caravans bij. Vervolgens begon hij in 1965 met de zelfbouw van Meibro caravans. In 1969 was Meibro al vertegenwoordigd op de caravan RAI in Amsterdam. Na een verwoestende brand zijn ze opnieuw opgestart. Een aantal jaren later is Meibro verkocht en werd hij importeur voor Nederland voor de merken De Roeck, Jumatt, Corsar en Predom caravans. Ook importeerde Rinus stacaravans uit Engeland. 

In 1982 kwam officieel de naam Caravan Centrum Zuid Nederland V.O.F. en bestaat dus dit jaar 40 jaar! Het bedrijf verhuisde naar Kapellebrug waar hij jarenlang dealer was van Adria caravans. In 1985 werd hij dealer van Hobby caravans en in 1998 kwam het merk Fendt erbij. Ook vele Belgische klanten vonden hun weg naar Caravan Centrum Zuid Nederland.

Op 1 januari 2004 droeg hij de zaak over aan Marco en Marlies. Marco was ‘opgegroeid’ tussen de caravans en was inmiddels 10 jaar werkzaam bij Caravan Centrum Zuid Nederland.

Samen namen zij het roer over en samen besloten zij in 2008 tot nieuwbouw in Hulst aan de Beneluxweg. In September 2009 konden ze de opening van het nieuwe pand vieren. Een prachtige showroom, een goed ingerichte werkplaats met een groot buitenterrein.

“Iedere dag in zo’n mooi bedrijf te mogen werken is ‘een feestje’ aldus Marlies. Omdat de vraag naar lichtere caravans toe neemt, zijn we in 2021 ook Caravelair dealer geworden. Nu hebben we 3 prachtige merken onder 1 dak en kunnen iedereen helpen de juiste keuze te maken”,

Inmiddels is ook zoon Martijn mede-eigenaar. Ook Martijn is voor velen al een bekend gezicht in het bedrijf. Een echt familiebedrijf dus, waar het voor de klant moet voelen als ‘thuiskomen’.

In al die jaren is er natuurlijk ontzettend veel veranderd in de caravanwereld. Luxe is alom aanwezig. Met het gereedmaken van caravans,  en het uitvoeren van Bovag Onderhoudsbeurten en schadereparatie is de werkplaats het hele jaar door goed gevuld.

Zo goed zelfs, dat er een monteur bij moet komen. Interesse? De vacature staat op de website.